Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos priežiūros sritys:
3. Specialios paskirties maisto produktai
4. Augalinio maisto pirminė gamyba
8. RVASVT principais pagrįsta savikontrolė negyvūninio maisto tvarkymo subjektuose
9. Duonos ir pyrago gaminiai, kreminė, nekreminė / miltinė konditerija, miltiniai produktai
10. Cukrus, kakava, šokoladas, cukraus saldumynai
11. GMO
13. Maisto ir jo ingredientų apdorojimas jonizuojančia spinduliuote
14. Prekybos (įskaitant ir nuotolinės prekybos) įmonių kontrolė
15. Geriamasis vanduo (nefasuotas)
16. Nealkoholiniai gėrimai (fasuotas geriamasis vanduo, šaltinio vanduo, natūralus mineralinis vanduo, stalo vanduo, gaivieji gėrimai, nektarai), gira, sultys
17. Pašarai
20. Ūkinių gyvūnų registravimas ir ženklinimas
21. Vartotojų skundai (ir maisto tvarkymo subjektų suskirstymas į rizikos grupes)
24. Bitynai
25. Pasiutligės valstybinė veterinarinė kontrolė
26. Šalutinių gyvūninių produktų valstybinė veterinarinė kontrolė
27. Gyvūnų vežėjų valstybinė veterinarinė kontrolė
28. Prekybos galvijais, kiaulėmis, arklinių šeimos gyvūnais, avimis ir ožkomis valstybinė veterinarinė kontrolė
29. Prekybos gyvūnų sperma, kiaušialąstėmis ir embrionais valstybinė veterinarinė kontrolė
30. Cirko gyvūnų valstybinė veterinarinė kontrolė
31. Akvakultūros gyvūnų ir jų produktų, vandens gyvūnų ligų prevencijos ir gydymo valstybinė veterinarinė kontrolė
32. Gyvūnų, skirtų eksperimentiniams ir kitiems mokslo tikslams, laikymo, priežiūros ir naudojimo valstybinė veterinarinė kontrolė
33. Tam tikrų gyvūnų ir gyvūninių produktų valstybinė veterinarinė kontrolė
35. Medaus sektorius
38. Pieno sektorius
39. Gyvūnų, gyvūninių produktų, pašarų importo ir tranzito maisto ir veterinarinė kontrolė
40. Ūkinių gyvūnų gerovės reikalavimų kontrolė
41. Laukinių gyvūnų ženklinimo kontrolė, prekyba laukiniais gyvūnais
44. Prekyba gyvūnais augintiniais
45. Agresyvūs šunys
46. Gyvūnų augintinių ženklinimas ir judėjimas
49. Eksportuojamų galvijų gerovė
50. Negyvūninio maisto importas
52. Žuvininkystės produktų sektoriaus kontrolė
53. Kenksmingų likučių stebėsena
54. Su maistu besiliečiantys gaminiai ir medžiagos
55. Maisto priedų, fermentų, kvapiųjų medžiagų kontrolė
56. Mėsa