Maisto saugos incidentai

Maisto saugos incidentas – maiste nustatytas biologinis, cheminis ar fizinis pavojus, dėl kurio gali kilti rizika visuomenės sveikatai ir jo poveikį patirtų daugiau nei vienas asmuo. Tai gali būti situacija, kai žmonių užsikrėtimo atvejų skaičius viršija tikėtiną ir kai šie atvejai yra susiję su tuo pačiu maisto produktu.

Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF)

Rekomendacijos dėl nesaugių maisto produktų atšaukimo iš rinkos

Per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų protrūkių prevencija

  • Rekomendacijos
  • Per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų protrūkiai, siejami su maisto tvarkymo subjektų veikla

 

Rekomendacijos dėl maisto saugos įvykus gaisrui

Rekomendacijos dėl maisto ir geriamojo vandens saugos potvynio atveju

Rekomendacijos dėl maisto saugos įvykus branduolinei ar radiologinei avarijai

Rekomendacijos dėl maisto saugos įvykus kitiems incidentams

Teisės aktai

Published:
2020-05-25
Back