Maisto saugos incidentai

Maisto saugos incidentas – maiste nustatytas biologinis, cheminis ar fizinis pavojus, dėl kurio gali kilti rizika visuomenės sveikatai ir jo poveikį patirtų daugiau nei vienas asmuo. Tai gali būti situacija, kai žmonių užsikrėtimo atvejų skaičius viršija tikėtiną ir kai šie atvejai yra susiję su tuo pačiu maisto produktu.

Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF)

Rekomendacijos dėl nesaugių maisto produktų atšaukimo iš rinkos

Per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų protrūkių prevencija

• Rekomendacijos

• Per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų protrūkiai, siejami su maisto tvarkymo subjektų veikla

Rekomendacijos dėl maisto saugos įvykus gaisrui

Rekomendacijos dėl maisto ir geriamojo vandens saugos potvynio atveju

Rekomendacijos dėl maisto, geriamojo vandens, pašarų ir gyvūnų apsaugos įvykus radiologinei ar branduolinei avarijai (iki radionuklidų išmetimo į aplinką ir ankstyvojoje avarijos fazėje)

Rekomendacijos dėl maisto saugos įvykus kitiems incidentams

 

Teisės aktai

Informacija pildoma

Atnaujinta:
2020-09-14
Atgal