Naujienos

  • 2021 m. gruodžio 08 d.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad didelio patogeniškumo paukščių gripas (H5N1) cirkuliuoja ir Jungtinėje Karalystėje. Pranešama apie keletą protrūkių, nustatytų naminių paukščių laikymo vietose per gana trumpą laikotarpį.

  • 2021 m. gruodžio 08 d.

    Užsisakyti maisto išsinešti, į namus ar biurą labai įprastas ir gana dažnas dalykas. Pasimėgauti pačiais įvairiausiais patiekalais šiandien galima iš daugelio maitinimo vietų. Tačiau ko nepamiršti, kad į namus pristatomas maistas ar išsinešti užsakomi patiekalai išliktų saugūs ir kokybiški? Atsakymus rasite šiame mūsų paruoštame informaciniame video.

  • 2021 m. gruodžio 07 d.

    Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento inspektoriams bendradarbiaujant su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnais išaiškintas naujas iš vis dar pasitaikančių nelegalios prekybos mėsos skerdiena atvejų. Pareigūnams įtarimų sukėlė skelbimas internetinėje erdvėje, kuriame buvo siūloma įsigyti kiaulienos skerdienos su pristatymu į vietą.

  • 2021 m. gruodžio 07 d.

    Pastaraisiais pandemijos ir užkrečiamų ligų protrūkio metais imuniteto stiprinimas tapo ypač aktualia tema visuomenėje. Plačiose diskusijose randasi vis daugiau dėmesio ir keturkojų žmonių draugų – gyvūnų augintinių bei ūkinių gyvūnų sveikatai ir gerovei. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dalijasi patarimais, kaip stiprinti gyvūnų imunitetą.

  • 2021 m. gruodžio 07 d.

    Laukiamos didžiosios metų šventės žavi savo sočiomis vaišėmis, įskaitant ir gardžius patiekalus iš paukštienos. Dažnuose namuose per Kalėdas kepamos antys, vištos ar tie patys kalakutai, kurių jau prisivalgė amerikiečiai per Padėkos dieną praėjusį mėnesį. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Veterinarijos sanitarijos skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė Kamilė Petškevičiūtė parengė atmintinę vartotojui, į ką atkreipti dėmesį  perkant ir ruošiant paukštieną:

  • 2021 m. gruodžio 03 d.

    Šiais metais Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos dešimties teritorinių departamentų inspektoriai tikrino maisto papildų prekybą turgavietėse. Apsilankyta 21 turgavietėje Marijampolės, Tauragės, Utenos, Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Telšių, Panevėžio, Alytaus ir Klaipėdos apskrityse, kur išaiškinti pavieniai nelegalios prekybos maisto papildais atvejai.

     

  • 2021 m. gruodžio 03 d.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad vartotojams turi būti pateikiama informacija apie bet kurį maisto produktą, nepriklausomai nuo to, ar yra parduodamas internetu, ar fizinėje parduotuvėje. VMVT dažnai sulaukia klausimų, kaip pateikti vartotojui skirtą informaciją apie maisto produktus, kuriais prekiaujama internetu. Ne visi prekybą internetu pradedantys ar ją plečiantys verslai žino, kokią informaciją privaloma nurodyti pirkėjams.

  • 2021 m. gruodžio 02 d.

    Pavasarį įsigaliojus privalomajam augintinių ženklinimui ir registravimui, iki šių metų lapkričio 1-os dienos jau paženklinta ir Gyvūnų augintinių registre užregistruota per 140 tūkst. šunų, daugiau nei 65 tūkst. kačių ir apie 400 šeškų. Didėjantys augintinių skaičiai visuotiniame registre džiugina, tačiau vis dar nepaženklintų ir neužregistruotų gyvūnų šalyje, manoma, gali būti gerokai daugiau.

  • 2021 m. gruodžio 02 d.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dar kartą atkreipia paukštininkystės ūkių ir pavienių paukščių augintojų dėmesį į paukščių gripo viruso grėsmę. Daugelyje Europos Sąjungos valstybių neslūgstant paukščių gripo viruso plitimui (H5N1 atmainai), ligos užkratas gali bet kada patekti ir į Lietuvą. Juolab, kad viena labiausiai nuo paukščių gripo nukentėjusių šalių yra kaimyninė Lenkija. Todėl labai svarbu nepamiršti veiksmingiausios šios viruso prevencijos ir kontrolės priemonės – biologinio saugumo reikalavimų įgyvendinimo paukščių laikymo vietose.

  • 2021 m. gruodžio 01 d.

    Kauno mėsos perdirbimo įmonei UAB „Magnuva“ uždrausta tiekti į rinką daugiau kaip 9,7 t įvairių mėsos gaminių bei jos pusgaminių. Patikrinus šios bendrovės gamybos cechą, nustatyta daug šiurkščių pažeidimų – nuo sanitarijos ir higienos normų, produkcijos laikymo sąlygų reikalavimų nesilaikymo iki netinkamo ženklinimo ir neužtikrinamo maisto produktų atsekamumo, keliančių rimtą riziką vartotojų sveikatai ir saugai.

Atgal