Mėsos subproduktai prekybos vietose: ar jie visiškai saugūs vartoti?

Šalia įprastos paukštienos, jautienos ar kiaulienos mėsos vartotojai renkasi ir kitokią alternatyvą – vadinamuosius subproduktus, tai valgomieji paukščių ir gyvūnų vidaus organai (kepenys, inkstai, širdis, liežuvis, smegenys ir kt).  Apie šių skirtingų subproduktų maistinę vertę ir apdorojimą iki gamybos, taip pat atsakymai į vartotojų klausimus dėl perkamuose subproduktuose galinčių būti toksinių medžiagų, – Elenos Kiškienės, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vyriausiosios veterinarijos gydytojos, komentare rugsėjo 11 d. LRT laidoje „Vartotojų kontrolė“.
 

Visą laidos įrašą galite pamatyti:
https://www.lrt.lt/mediateka.

Atnaujinta:
2020-09-15
Atgal