Naujienos

  • 2022 m. sausio 21 d.

    Socialiniame tinkle tiesioginės transliacijos metu savo šunį gąsdinęs ir jį kankinęs telšiškis T. P sulauks atsakomybės. „Facebook“ paskyroje jis filmavo, kaip kandžioja gyvūnui jautrias kūno dalis (šuns nosį, snukį, galvos sritį), „dresuoja“ atlikdamas grubius ir agresyvius veiksmus, siekdamas palaužti šuns valią priešintis. Už tokį elgesį šiam asmeniui teks atsakyti – administracinio nusižengimo tyrimą kartu su policijos pareigūnais atliekanti Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, įvertinusi surinktus faktus, priėmė nutarimą skirti 1200 eurų baudą ir konfiskuoti šunį.

  • 2022 m. sausio 21 d.

    Įvertinant galimus piktnaudžiavimo atvejus tranzitu per Lietuvą vežant produkciją iš ne Europos Sąjungos, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir Lietuvos Muitinė yra sustiprinusi kontrolę ir imasi priemonių užkardyti neteisėtą gabenimą. Atliekant kompleksinius veiksmus, pareigūnai operatyviai sulaikė neteisėtai gabentą 6 tonų retos rūšies ungurių siuntą.

  • 2022 m. sausio 19 d.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba skelbia paraiškų priėmimą dėl planuojamų įsigyti grynaveislių veislinių gyvūnų pirkimo dalinio kompensavimo.

  • 2022 m. sausio 18 d.

    Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) pateikė mokslinę ataskaitą, kuri padės valstybių veterinarijos tarnyboms bei kitoms institucijoms ir ūkio subjektams efektyviau saugotis bei kontroliuoti labai patogeniško paukščių gripo viruso plitimą. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pristato europinį tyrimą bei apžvelgia mokslininkų rekomendacijas. 

  • 2022 m. sausio 17 d.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ir jai pavaldus Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (NMVRVI) prižiūri bei rūpinasi, kad Lietuvos rinkoje tiekiamas maistas būtų saugus, o vartotojai gautų kuo kokybiškesnę ir sveikesnę produkciją. NMVRVT Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja Indrė Stoškuvienė parengė patarimų bei rekomendacijų apie sveiką mitybą. Jos paremtos maistingų medžiagų ir produktų savybių apžvalga.

  • 2022 m. sausio 13 d.

    Kauno regiono mėsos perdirbimo įmonė UAB „Skaistės mėsa“ (Marijampolės pl. 14, Kaunas) priversta stabdyti veiklą Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai tikrinimo metu užfiksavus daug šiurkščių maisto saugos pažeidimų. Sprendimas taikyti griežčiausią sankciją – veiklos sustabdymą buvo priimtas įmonei nesilaikant maisto saugos ir higienos reikalavimų bei nešalinant ankstesnių pažeidimų.

  • 2022 m. sausio 13 d.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena – nuo šių metų sausio 11 dienos įsigaliojo Pagalbos grynaveisliams ūkiniams gyvūnams įsigyti įgyvendinimo taisyklių pakeitimai. Aktualiausi pasikeitimai planuojantiems teikti paraiškas naujuoju periodu – atnaujinta paraiškos forma ir trumpėjantis terminas, per kurį bus galima įsigyti gyvūnus su valstybės skiriamu finansavimu.

  • 2022 m. sausio 11 d.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Nacionalinė etaloninė afrikinio kiaulių maro laboratorija šią savaitę Italijoje patvirtino afrikinio kiaulių maro (AKM) virusą šernui. Gyvūno gaišena rasta Ovadoje, Pjemonto regione. Šioje Italijos dalyje AKM atvejis nustatomas pirmą kartą. Apie AKM ligos židinį, aptiktą nedideliame kiaulių ūkyje, taip pat pranešė Šiaurės Makedonija.

  • 2022 m. sausio 11 d.

    Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai parengė rekomendacijas, kuriomis siūloma naudotis sušių gamintojams. Rekomendacijos pirmiausia skirtos palengvinti viešojo maitinimo įmonių, kurios gamina ir tiesiogiai parduoda sušius vartotojams, gamybos procesą, tinkamai pasiruošti skirtingiems gamybos etapams, taip pat priminti apie mikrobiologinio užteršimo rizikas ir patarti, kaip jas sumažinti. Sušių gamintojai vienoje vietoje ras ir kitą jiems aktualią informaciją, užtikrinant, kad rinkai būtų tiekiami tik saugūs vartoti sušiai.

  • 2022 m. sausio 05 d.

    Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, nuo 2019 m. kai įsigaliojo supaprastinti reikalavimai leidžiantys namų virtuvėje mažais kiekiais gaminti ir tiekti galutiniams vartotojams įvairius kepinius ir miltinius produktus bei paruoštus valgius ir patiekalus namuose ėmėsi gaminti ir tiesiogiai pirkėjams tiekti daugiau nei 500 naujų verslo subjektų. 

Atgal