Produktus rinkitės atidžiai
► Į ką atkreipti dėmesį renkantis produktus turgavietėse?
► Vasarą maisto produktus rinkitės itin atidžiai
► Kokios duonos geriau nevalgyti?
► Kur susikaupia daugiausiai kancerogeno akrilamido ir kaip jo išvengti?
► Uogos gali tapti infekcijos užkratu
► Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži
Perskaitykite ženklinimo etiketę
► Maisto produktų etiketėse - išryškinti alergenai
► Ar etiketėse teisingai nurodoma mėsos kilmės šalis?
► Kuo gamintojai keičia cukrų?
► Įsigalioja nauji maisto produktų ženklinimo reikalavimai
► Maisto papildų pardavėjai internete dažnai klaidina pirkėjus
► Į ką atkreipti dėmesį, renkantis varškės sūrelį
► Kuo skiriasi šaltinio, stalo ir natūralus mineralinis vanduo?
► Koks natūralus mineralinis vanduo tinkamiausias gerti kasdien?
► Kuo skiriasi modifikuotas produktas nuo genetiškai modifikuoto?
Kokios kokybės produktai vartotojams siūlomi prekybos ir viešojo maitinimo vietose?
► Kebabinėse - daugybė pažeidimų
► Lietuvos vartotojus pasiekia saugūs vaisiai ir daržovės
► Pesticidų obuoliuose baiminamasi be reikalo
► Mūsų vartotojams siūlomi kokybiški duonos ir pyrago gaminiai
► Beveik 4 tūkst. tyrimų patvirtino, kad Lietuvoje parduodama žuvis – saugi
► Daugelis Lietuvos gamintojų nenaudoja produktų su GMO