Margarinas

Margarinas – dirbtiniai maistiniai riebalai, sustingusios vandens ir riebalų smulkiadispersinės emulsijos pavidalu. Laikant kambario temperatūroje margarinas yra kietoka, tepios konsistencijos riebalų emulsija. Skoniu ir kitomis savybėmis margarinas panašus į sviestą, tačiau turi daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių ir yra šiek tiek didesnės energinės vertės. Margarinas gaminamas iš augalinių riebalų. Margarino sudėtyje yra nuo 10 iki 90 proc. riebalų. Atitinkamai 100 gramų margarino žmogaus organizmui suteikia nuo 345 iki 720 kcal.

Margarinas – produktas, gautas iš augalinių ir (arba) gyvūninių riebalų, kurio riebumas ne mažesnis kaip 80 %, bet ne didesnis kaip 90 %.

•    Trijų ketvirčių riebumo margarinas – produktas, gautas iš augalinių ir (arba) gyvūninių riebalų, kurio riebumas ne mažesnis kaip 60 %, bet ne didesnis kaip 62 %.
•    Pusriebis margarinas – produktas, gautas iš augalinių ir (arba) gyvūninių riebalų, kurio riebumas ne mažesnis kaip 39 %, bet ne didesnis kaip 41 %.
•    X % riebumo tepieji riebalai – produktas gautas iš augalinių ir (arba) gyvūninių riebalų, kurio riebumas: ne mažiau kaip 39 %; daugiau kaip 41 %, bet mažiau kaip 60 %; daugiau kaip 62 %, bet mažiau kaip 80 %.

Daugiau apie maisto produktų ženklinimo reikalavimus

Teisės aktų rinkiniai verslui

Atnaujinta:
2021-09-15
Atgal