Majonezas

Majonezas – riebus, sotus, kaloringas padažas, vartojamas skoniui pagerinti.

Majonezai priskiriami emulsintų padažų grupei. Jie gaminami iš augalinio aliejaus, kiaušinių ar jų produktų, pieno produktų, cukraus, druskos, garstyčių, acto, maisto priedų ir vandens.
 
Priklausomai nuo majonezo riebumo, jo sudedamųjų dalių sąraše gali dominuoti aliejus (aukštesnio riebumo majoneze) arba vanduo (mažesnio riebumo majoneze).

Majonezui gaminti gali būti naudojami vištų kiaušinių tryniai, kiaušinių milteliai arba kiaušinių trynių milteliai. Gaminio rūgštingumui užtikrinti gali būti naudojamas fermentinis actas, vyno actas, spirito actas ir kiti ingredientai, pvz., leidžiami naudoti maisto priedai: acto rūgštis E 260, pieno rūgštis E 270, citrinų rūgštis E 330.

Majonezo kokybę reglamentuojančių atskirų teisės aktų nėra.

Daugiau apie maisto produktų ženklinimo reikalavimus

Teisės aktų rinkiniai verslui

 

 

Atnaujinta:
2021-09-15
Atgal