Actas

Actas yra skystis, gaunamas iš alkoholio ir (arba) acetato skysčio arba kitų žemės ūkio kilmės medžiagų (pvz., vaisių, javų grūdų, vaisių vyno, sidro, distiliuoto alkoholio, salyklo) biologinio fermentacijos proceso, arba distiliuojant salyklo actą esant žemam slėgiui. Augalai arba augalų dalys, įskaitant prieskonius ir vaisius, cukrų, druską, medų, vaisių sultis, gali būti pridedami aromatizavimo tikslais.

Actui taikomi reikalavimai pateikti Privalomųjų acto kokybės reikalavimų apraše, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. rugpjūčio 13 d. įsakymu Nr. 282 (Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2012 m. kovo 28 d. įsakymo Nr. 3D-224 redakcija)

 

Daugiau apie maisto produktų ženklinimo reikalavimus

Teisės aktų rinkiniai verslui

 

Atnaujinta:
2021-09-15
Atgal