Australija

Sertifikatai

Certificates

Nr.
No.

Pavadinimas

Title

Paskelbimo data

Date of publication

Genetinės medžiagos produktams

For germinal products

1 Veterinarijos sertifikatas šunų spermai 2018-08-07

Gyvūnams

For animals

2

Veterinarijos sertifikatas šunims

Veterinarijos sertifikatas šunims (pavyzdys)

A3 veterinarijos sertifikatas šunims

2016-05-04

2016-04-26

2018-02-19

3

Veterinarijos sertifikatas katėms

Veterinarijos sertifikatas katėms (pavyzdys)

A3 veterinarijos sertifikatas katėms

2016-05-04

2016-04-26

2018-02-19

Gyvūninės kilmės maisto produktams

For foods of animal origin

4 Pienui ir pieno produktams į Australiją (oficialiai nesuderintas) 2016-03-08
Daugiau informacijos apie įvežimą į Australiją

 

Kiti reikalavimai

Other requirements

Nr.
No.

Pavadinimas

Title

Paskelbimo data

Date of publication

1 ENVIRONMENTAL SAMPLING FOR  LISTERIA MANAGEMENT 2019-04-11
2 CONTROLLING LISTERIA MONOCYTOGENES  IN THE FOOD PROCESSING ENVIRONMENT 2019-04-11
3 Daugiau informacijos apie įvežimą į Australiją 2019-04-11
4 Biosecurity requirements for post-entry processing of salmonid products sourced from approved countries (excluding New Zealand) 2021-06-22

Visus Australijos kompetentingos institucijos standartus, jų išaiškinimus galima rasti šioje nuorodoje: https://www.foodstandards.gov.au/code/Pages/default.aspx

Pagrindiniai standartai  žuvims ir žuvies produktams yra šie:

•   Standart 4.2.1. (Primary production and processing standart for seafood) https://www.legislation.gov.au/Details/F2012C00775

•   Standart 2.2.3. (Fish and fish products) https://www.legislation.gov.au/Details/F2015L00429

Standart 4.2.1. (Primary production and processing standart for seafood) išaiškinimui yra paruoštas Safe Seafood Australia Guide to Standart 4.2.1 https://www.foodstandards.gov.au/publications/documents/Safe%20Seafood%202edn-WEBwc%20.pdf

Tai yra išaiškinimas apie standarto reikalavimų įvykdymą.

Šiame Safe Seafood Australia Guide to Standart 4.2.1 yra nuorodos į šiuos standartus:

Standart 3.1.1 (Interpretation and Application) https://www.legislation.gov.au/Details/F2009C00816 ir šio standarto išaiškinimas https://www.foodstandards.gov.au/publications/Documents/Safe%20Food%20Australia/STANDARD%203.1.1%20Interpretation%20and%20Application.pdf

Standart 3.2.1 (Food safety programs) https://www.legislation.gov.au/Details/F2011C00551 ir šio standarto išaiškinimas https://www.foodstandards.gov.au/code/userguide/Documents/Guide%20321%20FINAL.pdf

Standart 3.2.2. (Food Safety Practices and general Requirements) https://www.legislation.gov.au/Details/F2014C01204 ir šio standarto išaiškinimas https://www.foodstandards.gov.au/publications/Documents/Safe%20Food%20Australia/STANDARD%203.2.2%20Food%20Safety%20Practices%20and%20General%20Requirements.pdf

Standart 3.2.3. (Food Premises and Equipment) https://www.legislation.gov.au/Details/F2012C00774 ir šio standarto išaiškinimas https://www.foodstandards.gov.au/publications/Documents/Safe%20Food%20Australia/STANDARD%203.2.3%20Food%20Premises%20and%20Equipment.pdf

Standartų (3.1.1., 3.2.2., 3.2.3) apžvalga  - A guide to the Food Safety Standarts https://www.foodstandards.gov.au/publications/Pages/safefoodaustralia3rd16.aspx

Taip aktualu yra ir šie standartai:

Taip pat yra parengtas Guidance on the application of microbiological criteria for Listerima monocytogene in RTE food https://www.foodstandards.gov.au/publications/Documents/Guidance%20on%20the%20application%20of%20limits%20for%20Listeria%20monocytogenes%20FINAL.pdf

 

Atnaujinta:
2021-06-22
Atgal