Naujienos

2019 m. balandžio 18 d.

Mielieji,

sveikinu Jus šv. Velykų proga ir linkiu, kad ši graži šventė atneštų šilumą į Jūsų namus, praskaidrintų kasdienius rūpesčius ir darbus, o šventinį šurmulį paverstų ypatingu.

Su pavasario ir atgimimo švente!

2019 m. balandžio 18 d.

Artėjant šv. Velykoms, svarbu tinkamai išsirinkti maisto produktus ir gaminti saugius, sveikus patiekalus. Ruošiantis šventėms, reikėtų iš anksto suplanuoti valgiaraštį, nutarti, ką gaminti patiems, o ką – įsigyti, kad patiekalų ar produktų netektų išmesti.

2019 m. balandžio 17 d.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo oficialų patvirtinimą, kad ji atitinka standarto LST EN ISO/IEC 17020:2012 reikalavimus, kaip A tipo kontrolės įstaiga, kuriai taikomi aukščiausi nešališkumo reikalavimai. Akreditaciją pagal tarptautinio kokybės vadybos standarto reikalavimus VMVT yra gavusi ir išlaiko nuo 2006 metų. Pažymėjimą naujam 5 metų akreditacijos periodui VMVT išdavė Nacionalinis akreditacijos biuras.

2019 m. balandžio 17 d.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai sukaupta patirtimi kovojant su afrikiniu kiaulių maru (AKM) dalinasi ir Europoje, ir Azijoje. VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis paskaitą skaitė tarpkontinentiniame seminare Kinijoje, o skyriaus patarėjas Paulius Bušauskas – tarptautiniame veterinarijos kongrese, vykusiame Slovėnijoje.

2019 m. balandžio 16 d.

Kiaušiniai – pagrindinis šv. Velykų patiekalas, tad daugeliui svarbu žinoti, kaip pasirinkti marginimui, ritinėjimui ar vaišių stalui tinkamiausius. Kaip reikėtų juos saugoti, kiek laiko galima saugiai vartoti ir pan. Pateikiame kelis patarimus, kurie padės lengviau apsispręsti.

Renginiai

2019 m. balandžio 16 d.

Balandžio 24 d. 15 val. VMVT Lazdijų VMVT (Pramonės g. 3, Lazdijai) organizuojami mokymai skerdyklų veterinarijos gydytojams, ūkininkams ir gyvūnų vežėjams tema “Gyvūnų tinkamumas vežti ir gyvūnų priverstinio skerdimo reikalavimai".

2019 m. balandžio 09 d.

Balandžio 14-17 d. VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja-valstybinė veterinarijos inspektorė Snieguolė Trumpickaitė Dzekčiorienė vyksta į Amsterdamą (Nyderlandų karalystė) dalyvauti Europos vaistų agentūros Veterinarinių vaistų komiteto (CVMP) susitikime.

2019 m. balandžio 03 d.

Balandžio 8-13 d. VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis vyksta į Pekiną (Kinija) dalyvauti Europos Komisijos BTSF organizuojamame regioniniame seminare dėl afrikinio kiaulių maro.

2019 m. kovo 28 d.

Balandžio 1-3 d. VMVT Skubios veiklos skyriaus patarėjas Paulius Bušauskas vyksta į Upsalą (Švedijos Karalystė), dalyvauti Europos Komisijos darbo grupės susitikime dėl tolimesnių mokymų afrikinio kiaulių maro srityje.

2019 m. kovo 20 d.

Kovo 26–27 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika vyksta į Briuselį dalyvauti Europos Sąjungos tarybos Vyriausiųjų veterinarijos pareigūnų darbo grupės posėdyje.

Naudinga informacija

Naujienos

2019 m. balandžio 18 d.

Mielieji,

sveikinu Jus šv. Velykų proga ir linkiu, kad ši graži šventė atneštų šilumą į Jūsų namus, praskaidrintų kasdienius rūpesčius ir darbus, o šventinį šurmulį paverstų ypatingu.

Su pavasario ir atgimimo švente!

2019 m. balandžio 18 d.

Artėjant šv. Velykoms, svarbu tinkamai išsirinkti maisto produktus ir gaminti saugius, sveikus patiekalus. Ruošiantis šventėms, reikėtų iš anksto suplanuoti valgiaraštį, nutarti, ką gaminti patiems, o ką – įsigyti, kad patiekalų ar produktų netektų išmesti.

2019 m. balandžio 17 d.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo oficialų patvirtinimą, kad ji atitinka standarto LST EN ISO/IEC 17020:2012 reikalavimus, kaip A tipo kontrolės įstaiga, kuriai taikomi aukščiausi nešališkumo reikalavimai. Akreditaciją pagal tarptautinio kokybės vadybos standarto reikalavimus VMVT yra gavusi ir išlaiko nuo 2006 metų. Pažymėjimą naujam 5 metų akreditacijos periodui VMVT išdavė Nacionalinis akreditacijos biuras.

2019 m. balandžio 17 d.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai sukaupta patirtimi kovojant su afrikiniu kiaulių maru (AKM) dalinasi ir Europoje, ir Azijoje. VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis paskaitą skaitė tarpkontinentiniame seminare Kinijoje, o skyriaus patarėjas Paulius Bušauskas – tarptautiniame veterinarijos kongrese, vykusiame Slovėnijoje.

2019 m. balandžio 16 d.

Kiaušiniai – pagrindinis šv. Velykų patiekalas, tad daugeliui svarbu žinoti, kaip pasirinkti marginimui, ritinėjimui ar vaišių stalui tinkamiausius. Kaip reikėtų juos saugoti, kiek laiko galima saugiai vartoti ir pan. Pateikiame kelis patarimus, kurie padės lengviau apsispręsti.