Mokymai ES specialistams maisto saugos klausimais

Šią savaitę Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) organizuoja mokymus Europos Sąjungos (ES) valstybių kompetentingų institucijų specialistams „Supaprastinti reikalavimai, taikomi smulkiosioms įmonėms“. Šie mokymai vykdomi pagal Europos Komisijos kontrolės institucijų ekspertų mokymo programą „Geresnis mokymas rūpinantis maisto sauga”.

Mokymuose dalyvauja atstovai iš daugiau kaip 30 įvairių ES valstybių kompetentingų institucijų. Teorinių užsiėmimų metu VMVT specialistai supažindins su parengtais supaprastintais reikalavimais gamybos patalpoms įrengti mažuose ūkiuose, pieno produktų gamybai palengvintomis sąlygomis, nedideliais kiekiais sugautų žuvų ir sumedžiotų gyvūnų mėsos pardavėjams, vištų dedeklių laikytojams, galvijų bei smukliųjų atrajotojų augintojams.

Mokymų dalyviai mažuose pienininkystės (ožkų ir karvių) bei smulkiuose mėsos perdirbimo ūkiuose Vilniaus, Ukmergės, Širvintų ir Varėnos rajonuose stebės, kaip patvirtinti reikalavimai įgyvendinami praktikoje.

„Sukaupta patirtimi ir žiniomis noriai dalinamės su kitų ES valstybių atsakingais specialistais. VMVT jau ne vienerius metus įvairiomis priemonėmis skatina Lietuvos ūkininkus kuo daugiau užaugintos produkcijos perdirbti savo ūkiuose, vartotojams tiekti kuo įvairesnių vietinės gamybos produktų. Tuo būtų pasiekta dviguba nauda – gyventojai turėtų didesnę pasirinkimo galimybę, be to, atsirastų naujų darbo vietų Lietuvos rajonuose. Nors mokymai tik prasidėjo, svečių atsiliepimai labai palankūs, daugelio nuomone, Lietuvoje smulkiesiems ūkininkams gerokai lankstesnės sąlygos, negu kai kuriose kitose ES valstybėse“, – komentavo VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius.

 

Atgal