VMVT inspektoriai gilinosi į JAV reikalavimus įmonių savikontrolei ir mėsos eksportui

Šių metų lapkričio 6 – 8 d. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su partneriais iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) – „HACCP Consulting Group L.L.C.“ organizavo mokymus VMVT specialistams, kuriuose akcentuoti JAV galiojantys reikalavimai valstybinei maisto saugos ir kokybės kontrolei, kad ji būtų lygiavertė JAV reikalavimams. Šie mokymai skirti VMVT inspektoriams, vykdantiems mėsos ir jos produktų eksporto reikalavimų į JAV kontrolę.

Mokymų metu dalyviai susipažino su JAV diegiamų Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (RVASVT) sistemų ypatumais ir jų taikymo maisto produktų gamybos įmonėse reikalavimais, palyginti su analogiškomis, Europos Sąjungoje diegiamomis savikontrolės sistemomis. JAV specialistams padedant, nedidelės dalyvių grupelės atliko praktines užduotis ir mokėsi pritaikyti teorines žinias praktikoje. Dalyviai nagrinėjo RVASVT sistemos sudarymo ir rizikos veiksnių nustatymo principus, RVASVT sistemos ir privalomųjų programų ryšį, maisto tvarkymo subjektų įsipareigojimus ir atsakomybę, užtikrinant saugią maisto gamybą ir tiekimą rinkai, gilinosi į maisto mikrobiologijos ir patogeninių mikroorganizmų sukeliamų ligų klausimus.

Tris dienas trukusiuose mokymuose dalyvavo per 60 teritorinių VMVT maisto produktų inspektorių ir veterinarijos gydytojų iš visos Lietuvos. Įgytos žinios bus taikomos atliekant į JAV eksportuojamų lietuviškų mėsos produktų ir gaminių valstybinę kontrolę.

 

 

Atgal