Maisto produktų ženklinimas

Maisto ženklinimas – su maisto produktu susiję žodžiai, duomenys, prekės ženklai, registruotasis prekės pavadinimas, vaizduojamoji medžiaga arba simbolis, pateikti ant pakuotės, dokumente, informaciniame lapelyje, etiketėje, žiede ar lankelyje, pridedamuose prie tokio maisto produkto arba jį nurodančiuose.

Maisto produktų ženklinimo taisyklės kuriamos siekiant informuoti ir apsaugoti vartotoją, kadangi būtent ant maisto produkto pakuotės, prie jos pritvirtintoje etiketėje ar šalia maisto produkto pateikta informacija padeda įvertinti ir išsirinkti tinkamą maisto produktą. Be to, skirtingi ES šalių įstatymai ir kiti teisės aktai, reglamentuojantys maisto produktų ženklinimą, gali trukdyti laisvą šių produktų judėjimą ir nulemti nelygias konkurencijos sąlygas.

Bendroji ženklinimo informacija

Kaip vartotojams pateikti informaciją apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas?

Informacijos apie maistingumą pateikimas

Teiginiai apie maistingumą ir sveikatingumą

Ženklinimo reikalavimai konkretiems produktams

Bukletas "Ką turime žinoti apie maisto produktų ženklinimą" (informacinis leidinys, padedantis verslui susipažinti su pagrindiniais maisto produktų ženklinimo reikalavimais, o vartotojams paaiškinantis, kaip reikėtų suprasti informaciją ant maisto produktų pakuočių)

Fasuotų maisto produktų ženklinimo gairės (leidinys verslui, kuriame aiškiai ir paprastai išdėstyti svarbiausi fasuotų maisto produktų ženklinimo reikalavimai)

Išaiškinimas dėl kilmės šalies ar kilmės vietos nurodymo šviežios, atšaldytos ir užšaldytos kiaulienos, avienos, ožkienos ir naminių paukščių mėsos ženklinime

Rekomendacijos dėl maisto produktų ženklinimo užrašais „natūralus“, „Be E“ ir pan.

Atgal