Sausos sriubos

Pramoniniu būdu pagamintos greito paruošimo sriubos priklausomai nuo gamybos būdo gali būti sausos, tirpios, konservuotos, šaldytos, paruoštos iškart valgyti.

Pramoniniu būdu gaminamos sriubos priklauso greito maisto kategorijai, jose randama pakankamai daug maisto priedų, todėl jos draudžiamos vaikų (mokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus) mitybai.

Vieną ar kitą kartą suvalgius greitai paruošiamos sriubos, neigiamo poveikio sveikatai nebus, tačiau toks maistas mitybiniu požiūriu nėra vertingas, nes jame nėra biologiškai vertingų vitaminų, fermentų, visaverčių baltymų. 100 g produkto vidutiniškai suteikia 400-450 kcal, tačiau produkto kilokalorijos gaunamos angliavandenių sąskaita.

Greito paruošimo sriuboms atskirų teisės aktų nėra.

Sausų sriubų sudėtis

Sausų sriubų laikymas ir ženklinimas

 

 

 

 

 

 

Atgal