Konservuoti, šaldyti produktai

Augaliniai produktai greitai genda, todėl patikimiausias būdas pailginti produktų išlaikymo trukmę – konservavimas. Konservuotus produktus (uogas, vaisius, daržoves) galima vartoti ištisus metus, juos galima transportuoti dideliais atstumais. Konservuojant sudaromos nepalankios sąlygos mikroorganizmų ir fermentų, sukeliančių produktų gedimą, veiklai.

Šviežiai surinkti vaisiai ar daržovės pasižymi didžiausia mitybine verte. Iš visų konservavimo būdų šaldymas padeda maksimaliai išsaugoti produkto mitybinę vertę.

Šaldymas

Greitai užšaldyti maisto produktai

Džiovinimas

Marinavimas, pasterizavimas, rauginimas


Pagrindiniai teisės aktai:

Privalomieji konservuotų braškių kokybės reikalavimai ir Privalomieji konservuoto obuolių padažo kokybės reikalavimai, patvirtinti Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. gegužės 8 d. įsakymu Nr. 174

Privalomieji konservuotų agurkų kokybės reikalavimai, Privalomieji konservuotų kultūrinių grybų kokybės reikalavimai, Privalomieji konservuotų morkų kokybės reikalavimai, patvirtinti Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. lapkričio 11 d. įsakymu Nr. 436


Maisto produktų ženklinimo reikalavimai

 

 

 

 

 

Atgal