Paieška

Kontaktai

Valstybinė maisto ir veterinarijos
tarnyba
Lietuvos Respublikos
Vyriausybės įstaiga
Biudžetinė įstaiga
Juridinių asmenų registras
Įstaigos kodas 188601279
Adresas Siesikų g. 19,
LT-07170 Vilnius.
Tel. (8 5) 240 4361,
faks. (8 5) 240 4362,
el. paštas vvt@vet.lt.

Naujienų prenumerata

Europos Komisija pakoregavo reikalavimus AKM užkrėstose ir rizikos zonose


VMVT

Valstybinė masto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šių metų rugsėjo 11–12 d. Europos Komisijos (EK) Augalų, gyvūnų, maisto ir pašarų nuolatinio komiteto (PAFF) Gyvūnų sveikatos ir gerovės skyriaus posėdyje priimtas Komisijos įgyvendinimo sprendimo 2014/178 dėl gyvūnų sveikatos kontrolės priemonių, susijusių su afrikiniu kiaulių maru (AKM) tam tikrose valstybėse narėse pakeitimo projektas. Dokumentas įsigalios jį paskelbus oficialiame ES leidinyje. Minėtame projekte numatoma daugiau išimčių suteikti gyvų kiaulių, kiaulienos ir jos produktų bei šalutinių gyvūninių produktų vežimui iš sprendimo priede išvardintų vietovių, kurioms taikomos skirtingo griežtumo kontrolės priemonės.


2014-09-15 / Gyvūnų sveikata

Pasiutligė iš Lietuvos traukiasi


VMVT

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šiandien, rugsėjo 15 d., pradedama rudeninė oralinė laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės.


2014-09-15 / Gyvūnų sveikata

Neleista realizuoti nesaugių razinų iš Pakistano


VMVT

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad neleista į Lietuvos rinką tiekti 26 t nesaugių razinų, importuotų iš Pakistano.


2014-09-12 / Importas/Eksportas

Ištirta, kokios kokybės glaistyti varškės sūreliai Lietuvos rinkoje


VMVT

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai atlikę perkamiausių Lietuvoje glaistytų varškės sūrelių tyrimus, pripažino, kad gamintojai laikosi visų reikalavimų ir pirkėjų neapgaudinėja. Tai reiškia, kad visi tirti glaistyti varškės sūreliai atitiko jiems keliamus saugos ir kokybės reikalavimus, jų sudėtyje nebuvo nustatyta daugiau nei leidžiama konservantų, augalinių riebalų ar neleistinų maisto priedų. 


2014-09-12 / Maisto gamybos kontrolė

Gautas leidimas eksportuoti į Honkongą lietuviškus pieno produktus


VMVT

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Kinijos Liaudies Respublikos Honkongo kompetentinga institucija šiandien oficialiai patvirtino leidimą importuoti į savo šalį lietuviškus pieno produktus. Eksportuoti savo produkciją į Honkongą galės visos pieno perdirbimo įmonės, įtrauktos į Lietuvos Veterinarinį patvirtinimą turinčių gyvūninio maisto tvarkymo subjektų registrą (VEPR) ir užsiregistravusios Honkongo maisto saugos centre.


2014-09-11 / Importas/Eksportas

EK pateikė pasiūlymus, gerinančius gyvūnų ir žmonių sveikatą


VMVT

Europos Komisija (EK) priėmė pasiūlymus dėl veterinarinių vaistų ir vaistinių pašarų, kuriais siekiama gerinti gyvūnų sveikatą ir gerovę, taip pat mažinti atsparumą antimikrobinėms medžiagoms bei skatinti inovacijas. Pasiūlymu dėl veterinarinių vaistų siekiama, kad Europos Sąjungoje (ES) būtų sukurta daugiau vaistų gyvūnų gydymui ir ligų prevencijai. Į pasiūlymą dėl vaistinių pašarų teisės aktų modernizavimo įtrauktas gyvūnų augintinių ėdalas. Norima užtikrinti deramus produktų kokybės ir saugos standartus ES ir kartu numatyti efektyvesnius sergančių gyvūnų gydymo būdus.


2014-09-11 / Gyvūnų sveikata

Beveik 4 tūkst. tyrimų patvirtino, kad Lietuvoje parduodama žuvis – saugi


VMVT

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) suaugusiam žmogui žuvies valgyti rekomenduoja du tris kartus per savaitę, tačiau Lietuvoje net apie 30 proc. gyventojų jos visai nevartoja arba ragauja rečiau nei kas savaitę. Tuo tarpu Vakarų europiečiai, PSO duomenimis, vidutiniškai kasdien suvalgo daugiau kaip 40 g žuvies. Viena iš priežasčių, kodėl lietuviai vartoja per mažai žuvies, nepagrįstas įsitikinimas, kad visa jūrų žuvis užteršta sunkiaisiais metalais, o tvenkiniuose auginama šeriama antibiotikais. Tačiau šį mitą ne vienu tyrimu yra paneigę tiek užsienio šalių, tiek Lietuvos mokslininkai, mitybos specialistai ir už maisto saugą atsakingų institucijų specialistai.


2014-09-11 / Maisto gamybos kontrolė
Daugiau naujienų