Archyvas

Mokslininkai, socialiniai partneriai ir kiti suinteresuoti asmenys raginami išsakyti savo poziciją dėl EFSA mokslininkų parengto rekomendacijų projekto, kuriuo apibrėžiama, kaip parengti ir pristatyti paraiškas, kreipiantis į EFSA dėl naujų maisto produktų saugumo įvertinimo, kaip parengti paraišką tradicinių maisto produktų notifikavimui. Be to, kviečiama pateikti komentarus maisto fermentų poveikio rizikos vertinimo projektui.

Rekomendacijose, skirtose padėti parengti ir pristatyti paraiškas dėl leidimo naudoti naujus maisto produktus, pateikiama informacija apie duomenis, būtinus norint įvertinti naujų produktų saugumą. Rekomendacijos padės pareiškėjams pristatyti paraiškas pagal struktūrizuotą formą. Tikimasi, kad šios rekomendacijos padės užtikrinti, jog bus pateikti kokybiški duomenys ir taip sutrumpinti įvertinimo procedūras.

Pateikti pastabas apie šį projektą galima iki 2016 m. balandžio 21 d.

Daugiau informacijos http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/160218


Rekomendacijomis, kaip parengti paraišką ne Europos Sąjungos šalyse pagamintų tradicinių maisto produktų notifikavimui, siekiama padėti pareiškėjams parengti notifikavimo dokumentų bylą, kurioje būtų pateikta tradicinio maisto saugaus naudojimo istorija jo kilmės šalyje. Šios rekomendacijos palengvins paraiškų EFSA teikimo procedūras trečiųjų šalių tradicinių maisto produktų gamintojams, siekiantiems savo produktus parduoti Europos Sąjungoje.

Rekomendacijose pateikiama struktūrizuota forma informacijos pristatymui.

Mokslininkų ir socialinių partnerių prašoma pateikti pastabas EFSA dėl šio gairių projekto iki 2016 m. balandžio 21 d.

Daugiau informacijos http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/160218a


Maisto fermentų poveikio rizikos vertinimo projekte EFSA mokslininkai siūlo strategiją, kaip tobulinti maisto fermentų poveikio žmonių sveikatai nustatymą, vadovaujantis pakopiniu metodu.

Šis dokumentas turėtų papildyti jau anksčiau EFSA mokslininkų paruoštas maisto fermentų gaires.

Pastabas dėl šios strategijos galima pateikti iki 2016 m. kovo 31 d.

Daugiau informacijos http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/160216

 

 

Atgal